11. lokakuuta 2008

Vois menna vaikka johonki Kiinalaiseen?

Niin ko Mao Tse Tungin murahti: "Ei sita joka poika Kiinan muurille kiipea."

Ni Haou taalta Pekingista pyorteista. Saatiin lopulta karistettua Mongolian polyt jaloistamme ja hypattiin alkuviikosta junaan kohti Kiinaa. Mongolialaiseen tapaan oli luonnollisesti kaikki nukkumapaikat myyty vahintaan kolmelle eri ihmiselle, eli jos ei halunnut painia paikallisten kanssa muutaman tuuman laverikaistaleesta oli vaihtoehtona kiiveta hattuhyllylle yoksi. Nyt se jo hymyilyttaa.

4:20 Aamuyolla pohjoinen Peking oli aika pimea ja utuinen. Ilman karttaa ja paamaaraa lahdettiin valloittamaan oista miljoonakaupunkia. Eraan Kiinalaisen liikemiehen kavi varmaan pojankloppeja saaliksi ja han tarjoutui opastamaan meidat halvalla pirssilla keskustaan. Sen jalkeen ei tarvittu kuin noin 4 tuntia tehokasta harhailua ja johan hostellin ovet kolisi.
Muutenkin ollaan oltu tehokkaita, 3 paivan ansioluetteloon kuuluu mm. 10km vaellus Kiinan muurilla, kielletty kaupunki, huimaavan kaunis kesapalatsi area, monta kansanravintolaa ja tapotaysia kavelykatuja. Mainio meininki.

Peking on oikeasti ollut ihan hauska yllatys; voi kylla aistia etta taalla on tapahtunut dramaattinen kasvojenkohotus Olympialaisten myota. On vahan satsattu: metrotunnelien lattiasta voi peilata omaa kuvaansa ja kaiteita vaikka nuolla, aivan kaikki on kirjoitettu englanniksi ja lankkareita pyorii katukuvassa. Kiinalaisista tytoista sen verran etta nuo ennen niin luonnonkauniit geishattaret ovat nyt alkaneet kayttaa valkaisevaa meikkia saadakseen kasvonsa nayttamaan lansimaalaiselta. Lopputulos on aika epamaarainen. Vois lahtee liikenteeseen.

Huhujen mukaan bussit ja junat on tukkoon asti myyty moneks paivaksi eteenpain. Ei enteile hyvaa. Meidan alustava suunnitelma olis lahtea tanaan tai huomenna junalla jonkun verran etelaan, ostaa polkypyorat ja rullailla ehka pari viikkoa maaseudulla kylasta kylaan. Saa nahda miten aijien kay.
Terkut Suomeen ja lapyt frendeille. Eihan siina. Tiramisu. Hojo hojo!

Traveller Hessu

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä meininki!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä pojat,vihdoin Kiinan valloitukseen!Käytiin Valtterin kanssa Tukholmassa pari Jarkon peliä katsomassa,hävis Nalbandianille.Valtterila ja tytöillä alkoi syysloma.Viikon päästä on Maija-mamin 80-vuotispäivät (18.10.) Hyvinkäällä.
Voiga hyvin!isi

Unknown kirjoitti...

Ride on! jätkät senkun porskuttaa :) vähän kyl alkaa taas menojalkaa kutkuttaa.. hyvät kiina-ilmiöt molemmille. catch yoo later.

Anonyymi kirjoitti...

Moikka kinukinkaatajat (I hope ;)!

On jonkun verran mielenkiintoisen kuuloinen matka teillä! Ihanaa oli saada mailia Eikkulilta ja tämä blogi vasta tyydyttääkin minun kauko- ja E&H-kaipuuta. En voi muuta sanoo kuin että pitää iltarukouksissa teitä selkeesti muistaa. :P

Meikä palasi tänä aamuna viideltä Teneriffalta. Hieman erilainen loma kuin teillä, tosin siihenkin liittyi äksöniä, josta vastasi kylläki pääosin tiimi Joose & Johannes: pojat meinasivat jäädä koiranruuaksi, Teidelle panttivangeiksi ja iskäpappojen avustuksella onnistuivat hukkaamaan Krögereiden vuokra-autonkin toviksi. Mutta kaikki selvisi ja kotiin päästiin, melkein vuorokauden kestäneen matkanteon jälkeen.

Meikä on täällä särmänä vajaiden kolmen tunnin yöunien jälkeen lähdössä vuosijuhlille, saa nähä, montako lasia viiniä kaaataa tän tytön... Koulu on edelleen jeespoks ja Siwastakin häivyin helmat hulmuten ja vaihdoin S-ryhmään että so long Anne! Muutenkin kaikki taitaa rullata yhtä kaikki melko samoilla raiteilla kuin ennenkin. Oon ehkä rauhottunu pikkusen. Tai no en mene lupaamaan.

En oikein tajunnukaan, miten ikävä mulla on teitä! Haluisin et tulisitte jo takas mut näemmä san olla ikävissäni vielä jonkin aikaa. Olkaa kiltisti ja älkää särkekö liikaa aasialaisia sydämiä.

Tapaamisiin!

Maikkipossu