1. lokakuuta 2008

Oikastaan tuosta!

Paivaa Baattorista.

Kyllapa ne paivat rientaa ja ilmat viilenee, syksy alkaa saavuttaa Ulan Batorinkin kukkulat.
Viimeiset aurinkoiset paivat ovat saaneet myos reissumiehen urotekoihin erinaisissa ulkoilmaaktiviteeteissa. Kavime mannaviikolla hakemassa rauhaa ja raikkautta Mongolian mahtavasta vuoristosta, joka onkin sita aitoa Mongoliaa ja lahempana sielunmaisemaamme kuin kaupungin melske ja pauke. Lyottaydyimme yhteen paikalle tupsahtaneiden Matin ja Anun kanssa.
Silmailtyamme turistiopasta, silmaamme osui mielenkiintoinen voristoalue Buddha-temppeleineen ja museoineen. Vastasimme kutsuun ja aloimme taittaa matkaa vuorien syliin, kohti tarunhohtoista temppelia. Saavuttuamme paikalle taksimatkan ja parin tunnin patikoinnin jalkeen eteemme tosiaan aukesi Buddha-temppelin...vanhat rauniot. Kavi ilmi etta olimme n. 600 vuotta myohassa. Emme antaneet pienen vaarinymmarryksemme kuitenkaan masentaa mieliamme, vaan nautimme luonnon rauhasta, vuori-ilmasta ja kotoisasta jurtta majoituskesta. Aamusella tepastelimme vuoristoon, oppaanamme vallan velikulta, paikallinen koiruus nimeltaan Timi. Han viitoitti tietamme halki harjanteiden. Kerrassaan seikkailunomainen kokemus!
(Seuraava kertomus ei ole Aitien silmille!) Teimme kommellusrikkaan ja vaarallisen retken Tereljin luonnonpuistoon, kaksipyoraiset ratsuinamme. Kiehtova, noin 80 km matka Tereljiin piti sisallaan mahtavia jokia, pikkukylia, paimenia lampaineen ja lehmineen, ja niita lukemattomia vuorijonoja joita Mongolia on pullollaan. "Pratka on yksi parhaista valineista nahda ja kierrella maata" ,niinkuin Paul sen mahtavasti laittoi. Kaikin puolin upea journee, kaksi pyoraa tosin uuvahti matkalle :)
Extreme-hurjastelun lisaksi olemme pelanneet mongolialaista sahlya, kayneet tevehtimassa kultaista Buddhaa ja syventaneet tietamystamme museoissa.
Ensi viikolla suuntaamme viimein kohti Kiinaa! Jee!

- Traveller Einou

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun saapuu syyyyyyyyys!

Suomessakin ruskahtelee ja värien ilotulitus oksistossa piristää mieltä

Hey, jos vielä käytte temppeleissä, niin olisin ikionnellinen jos rinkan tuliaislokeroon mahtuis joku pieni buddha ikoni tai vastaava. Ois tsillii!

Minkämoista oli mongolialainen sähläys? Peking seuraava destinaaatio?

Anonyymi kirjoitti...

jummijammi! istahdin lokosasti nojatuoliin ja lukasin teijän tähänastisen reissun, niin olitte saanu kokemukset ja tuntemukset kirjaimiksi, että tuntui kun itekin olisi hetkeksi poistunut fysiikan paperivuoren keskuudesta. Kyllä on pojanklopeilla ollut vaikuttava startti!tätä lissää!
Miun luokkakaveri suuntaa kohta pekingiin ni sanoin sille et jos kaksi hyväntuulista reissumiestä lompsii vastaan ni se sanoo sit moi!
Tampereella kaikki kohallaan, oikeen jeppis kaupunki ja immeiset etenki! Koulussa on hommaa mut sitä ei kerkeä etes murehtia.Pääsin musikaaliin tanssijaksi, sitä kautta tykkään tästä kaikesta potenssiin kymmenen enemmän!Sepä se vie sitten kaiken vapaa- ja ei niin vapaa-ajan:D
Voikaa hyvin, ansku kuittaa<3

Anonyymi kirjoitti...

Hei Miehet

Luemme taalla Uukuniemella Heikin kotona innoissamme blogia (P&I&P&L&J&V).

Mainiota, etta jaksatte reissun lomassa kirjoitella. Kotisuomessa on tanaan sunnuntaina lammin ja aurinkoinen paiva: ruokana muikkusoppaa.