8. joulukuuta 2008

Kolmas kerta Vietnamissa toden sanoo!

Yritettiin toissapaivana hurauttaa vanhalla tottumuksella kaks paalla Laosiin mutta kohtalo puuttui peliin: Vietnamin puoleisella raja-asemalla ei ilmennyt mitaan ongelmia, muodollisuudet rullasivat ripeasti ja kohta oli jo nimet papereissa ja passit tarkastettu. Toivotettiin hyvat jatkot ja kiiteltiin sateisista viikoista.

Jonkunlaista haikkeutta oli selvasti ilmassa. Reilun kuukauden aikana oli keretty saada kivasti tuntumaa maahan; oli opittu juomaan joka aamuinen jaa-kahvikupponen ja kartutettu sanavarastoamme kaikilla tarkeimmilla sanoilla kuten: "kiitos" ja etta "en edelleenkaan tarvii moottoripyorataksia, kiitos". Sateisen harmaa kaupunkikuva oli muodostunut jannalla tavalla kodikkaaksi. Palataankohan me tanne enaa koskaan?

Jepjep. Noita me mietittiin kun koroteltiin Minskin selassa no-mans-landilla kohti Laosin raja-asemaa. Ja tunnin paasta koroteltiin samaa reittia takaisin.

Ensimainen reaktio oli artymys. Siis miks ei voi menna motskalla yli? Viime kerralla ei ollut mitaan ongelmia! Hah? Ai etta taa raja on jotenkin erilainen? Eihan tossa oo mitaan jarkee. Hei kato mua silmiin! Taalla sataa. Meilla ei oo enaa Vietnamin rahaa eika viisumia. Ai etta jatetaan pyora tahan? No siitahan sa tykkaisit! - Tata vaihetta seurasi sellainen anelva ja noyra rooli: Etko nyt voi tehda poikkeusta? Me ollaan ajettu monta sataa kilometria tanne vuorten keskelle. Onko sulla lapsia? Auta nyt hei miehia maessa.

Mutta kun ei niin ei. Edes kolmessa kuukaudessa kertynyt huomattava renttucharmimme ei kyennyt kaantamaan paattavaisen tullivirkailijan paata: You shall not pass! Han seisoi meidan ja haaveidemme Laosin valissa jarkkymattomana. Edes vahan holmolta tuntunut tarjous kymmenen dollarin rahapalkkiosta ei auttanut. Eipa voi moittia Laosia korruptoituneeksi ainakaan noin ensinakemalta.

Minski jattaminen tuollaisen porukan kasiin ei tietenkaan tullut kysymykseen. Niin siis kaannyttiin, ja onnena onnettomuudessa saatiin Vietnamin armeliaalta rajavartialta uudet 15 paivaa ilmaiseksi. Eli taalla taas! Suruksemme jouduttiin nyt kuitenkin myymaan rakas palvelija pois. Kuuden tunnin aktiivisen markkinoinnin jalkeen Minski loysi loputa uuden kodin. Huomenna sitten jalkamiehina takaisin rikospaikalle. Ehka talla kertaa onnistaa.

Ps: Muistakaa katsoa myos edellinen merkinta: "Mitahan ne nyt on keksineet?" !

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Hessu ja Eikka,

mukava lukea seikkailujanne. Musta on näin isosiskon näkökulmasta vaan turvallista että jouduitte luopumaan siitä mopostanne :) Liikenne on siellä kuitenkin aika hurjaa - tai Intiassa ainakin oli.

Täällä jatkuu lumen ja joulun odotus. Joonatan odottelee innolla pukkia ja toivoo joululahjaksi "kaikki maailman lelut". Muuten pojat voi hyvin, Simpukin on nyt jo toipunut keuhkokuumeestas ja alkanut nukkuakin paremmin - johtuneeko sitten astmalääkkeistä vai mistä. Herää enää 0-2 kertaa yössä. Tätä on jatkunut jo yli 2vko että kohta kai voi jo vähän hengähtää helpotuksesta.

Mummo on nyt hoitaa poikia niin mä oon päässy kurssille tällä viikolla. Voikaa hyvin ja pysykää terveinä! JOs joskus sattuu tulee joku pysyvämpi osoite, niin J varmaan mielellään lähettäs kortin tai jotain...

terv. Elina

Anonyymi kirjoitti...

"Kolmas kerta Vietnamissa toden sanoo", ensimmainen opettaa.

3vuorokautta, 10 000km! Perassa tullaan ja kovaa.

Vientianessa tavataan,
ikkunan takana mopomeri odottaa...

kryptisin terveisin hanoista, jose&roberto

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki tarinat on luettu ja todella mukava kuulla teistä. Jatkakaa ihmeessä kirjoittelua! Talviset tervehdykset täältä suomesta vaan sinne lämpimään.(myös Jooselle ja roopelle) mikäli ovat teidät saaneet jo kiinni :). Nauttikaa elämästä.

T. Janne

Anonyymi kirjoitti...

Moi,
Pärjäilkää pojat! T hanna ja maija

Anonyymi kirjoitti...

Terve!
Hurjia tarinoita pojilla ja hauskasti kirjoitettu.Täällä vähän tasaisempaa (ja ehkä vähän turvallisempaakin) elämää,pikkupakkastakin ja ihan talvinen meininki.Kerran on hiihdettykin.Mukava oli nähdä live-Eikkaa pitkästä aikaa,ei kun vaan teatterikorkeaan...
Voikaa hyvin!
Isi-Jussi ym.

Anonyymi kirjoitti...

On ollut mukava lueskella blogejanne. Reissunne eijätä ketään lukijaa kylmäksi. Onnea koko nelikölle, erikoisesti Jooselle, jonka syntäritkin lähestyvät...

Ukki ja mummi

Anonyymi kirjoitti...

Moi Joose ym.Mukavia kokemuksia vaan jatkossakin ja turvallista oloa. Mummi

Jesse kirjoitti...

MaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaZaa!
Mitä mies?
Jannutha pitäny särmää meininkiä yllä!
Pakko hattua nostaa ku jermut vääntää palloo ympäri tollatavoin, iha jo tekis mieli lähtee radalle itekki, mut joutuu vielä hajoilemaa pakkasee, mut ehtikeehä muutama lodge ja kuha tuut takasi nii lähetää kelvä biitsille varasin jo paikat!
t: Jesse

Anonyymi kirjoitti...

Mooi

Missä te vietätte joulun?